Sunday, December 1, 2013

Status Facebook Remaja Sekarang



Seriusly, apa nak jadi dengan remaja zaman sekarang? Ayat tu yang selalunya berlegar dalam kepala bila kita baca gelagat remaja zaman sekarang melalui sosial media. Cabaran zaman sekarang semakin menjadi2 sehinggakan Hannah ada meluahkan perasaan takut kepada encik suami macam mana nak besarkan anak kami kelak. Semoga Allah permudahkan urusan kami dalam membesarkan anak kami.

Kat bawah ni beberapa contoh..Hannah tunjuk sikit aje sebagai rujukan...dan ini baru contoh dari Facebook..ada banyak lagi gelagat remaja kita boleh perhatikan di dalam akaun twitter dan intagram....

Bila hilangnya rasa malu...

Bila rasa berbangga dengan aktiviti zina..

Bila aktiviti zina ini dijadikan pertaruhan...

Bila seseorang manusia itu sudah terbiasa didedahkan dengan aktiviti zina (melalui media, televisyen, aktiviti hari2), manusia itu akan hilang rasa malunya dan melakukan aktiviti2 yang telah didedahkannya. Brother Nouman Ali ada mencadangkan beberapa tips untuk menjadi muslim/muslimah yang lebih baik lagi...


Tak terlintas dalam fikiran Hannah untuk menunjuk2 gambar2 ini dengan niat untuk naikkan trafik blog ini ataupun mahu dedahkan aib remaja2 ni..sebab tu awal2 lagi Hannah padamkan gambar dan nama mereka semua ni. Kalau memang dah pasang niat nak naikkan trafik blog ni, i think just writing about politics and sex will just do the deed. Memang confirm rating blog ni memang naik punyalah, hahaha but thats not the main purpose of this blog. Hidup kat dunia ni bukan forever bro..patutnya kita elok pikir hidup macam mana kita nak kat sana..jadi elok kita gunakan media ni dengan cara yang lebih baik lagi..semoga apa yang lakukan ini mendapat tiket kita ke Jannah 


Hannah harap bagi remaja di luar sana..jagalah diri tu baik2..korang semuanya muda2 lagi. Perjalanan hidup sayang2 semua masih jauh lagi..jangan menyesal bila dah berusia nanti sayangku...tolongla ingat mak ayah korang sebelum nak buat2 apa2 pun..cinta dengan bf/gf boleh ditukar ganti tapi mak ayah kita hanya sepasang aja..dan kita boleh tarik mak ayah kita masuk neraka hanya sebab perlakuan kita..bertaubatla ye sayangku..

4 comments:

  1. shafiq datang sini baca enri anda,jemput baca entri shafiq,saling berkongsi ilmu..jemput to : my blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay shafiq..will do so :)
      thank you for your visit :)

      Delete
  2. salam perkenalan..dah follow ke 15..kita pun msh fresh lagi nie di dunia bloging.sama2 kita belajar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you Asha :)

      jom belajar sama2 ye :)

      Delete

Terima kasih banyak kerana sudi meluangkan masa membaca dan memberi komen di dalam blog ini :)

Take care and have a nice day